Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Dreams

    Τις τελευταίες τρεις μέρες έχω πολύ ανήσυχο ύπνο, πολύ μπερδεμένα όνειρα...Κοιμάμαι αργά, έχει ζέστη... Δεν ξέρω τι φταίει. Ξέρω απλά πως τα όνειρά μου, και η γεύση που μου αφήνουν όταν πια έχω ξυπνήσει, παίζουν σημαντικό ρόλο και στην έκβαση όλης την τρέχουσας ημέρας...
  Εχθές είδα ένα περίεργο αλλά ταυτόχρονα πολύ όμορφο " σκηνοθετικά" όνειρο, ίσως το ομορφότερο που έχω δει, όχι σε περιεχόμενο αλλά σε εικόνες. Ξέρω ότι πιθανόν δεν σας αφορούν καθόλου οι παράξενες εικόνες που δημιουργεί το υποσυνείδητό μου καθώς κοιμάμαι, αλλά ήταν τόσο ζωντανό αυτό το όνειρο που θα ήθελα να το μοιραστώ.
  Ήταν νύχτα κι εγώ προχωρούσα σε μία μεγάλη λιθόστρωτη πλατεία. Έκανε πολύ κρύο και η ανάσα μου έβγαζε αχνό στον αέρα. Ήμουν μόνη, με έβλεπα τόσο καθαρά λες και κοιτούσα τον εαυτό μου από ένα τρίτο μάτι, λες και ήμουν κάποια άλλη και παρακολουθούσα σκηνές απ τη ζωή μου. Φορούσα ένα μαύρο παλτό, μαύρο παντελόνι και μαύρες μπότες. Ξαφνικά πίσω μου εμφανίστηκαν ο Άρης και ο Σπύρος, δύο συμμαθητές μου τους οποίους έχω να δω ή να φέρω στο μυαλό μου αρκετό καιρό.  Υποτίθεται ( μη γελάσετε! ) ότι ο Άρης ήθελε να σκοτώσει έναν πιγκουίνο κι εγώ τον είχα περιθάλψει. ΜΕ είχαν πάρει από πίσω λοιπόν, λέγοντάς μου ότι είμαι σπαστική και ότι θέλουν πίσω τον πιγκουίνο. Κάποια στιγμή τους έβρισα. Στη λιθόστρωτη πλατεία που περπατούσαμε είμαστε μόνοι μας και το φεγγάρι φώτιζε το δρόμο και μία λίμνη, η εικόνα ήταν υπέροχη. Όταν τους έβρισα ο Σπύρος μου πέταξε ένα χαλίκι και λέρωσε το παλτό μου. Το μετάνιωσε και ζητούσε συγγνώμη, στο όνειρο το παλτό ήταν κάτι σημαντικό για μένα (μη ρωτάτε γιατί) . Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μας ένα συντριβάνι. Το κρύο ήταν τσουχτερό και υποτίθεται ότι το νερό που έβγαζε είχε παγώσει. Εκεί, καθόταν ο Βασίλης, ένας γείτονάς μου. Ήταν πολύ όμορφος. Φορούσε κι εκείνος μαύρα, και το παλτό του ήταν κλειστό μέχρι το λαιμό του. Είχε αφήσει το μούσι που αφήνει συνήθως το χειμώνα και μου είπε να τον πλησιάσω. Ο Άρης με το Σπύρο είχαν εξαφανιστεί. Κάθισα δίπλα του και μιλούσαμε για ένα πρόβλημα που είχε...  Μετά μου έδωσε να πιω κάτι από ένα μπλε μπουκαλάκι ( εξ ου και η φωτογραφία) . Όταν το ήπια μου είπε ότι τώρα ήμουν έτοιμη να γίνω γυναίκα του άρχισε να ξημερώνει...
   Δεν θυμάμαι κάτι άλλο απ αυτό το όνειρο... Ήταν πολύ κουφό, το ξέρω αλλά το σκέφτομαι όλη μέρα.... Πείτε αν θέλετε μερικά περίεργα ή πολύ όμορφα όνειρα που έχετε δει και θέλετε να τα μοιραστείτε... Πιστεύετε πως τα όνειρα εξηγούνται με κάποια τρόπο?

6 σχόλια:

  1. Ναι, τα όνειρα εξηγούνται με κάποιο τρόπο. Πιστεύω είναι το υποσυνείδητο που μιλάει στο μυαλό σου. Δεν έχει ημασία αν είναι μια επιθυμία ή ένας φόβος, σημασία έχει ότι ξέρεις τι επιθυμείς ή φοβάσαι κατά βάθος, αντίστοιχα.
    Κι εγώ τον τελευταίο καιρό δεν κοιμάμαι καλά και βλέπω περίεργα όνειρα. Είναι η εποχή μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όντως η εποχή επηρεάζει τώρα που το λες το φθινόπωρο γενικά έχω παρατηρήσει ότι πνευματικά τουλάχιστον είμαι πιο ευάλωτη... κι εγώ πιστεύω το ίδιο μ εσένα... όλα αυτά για τον ονειροκρίτη μου ακούγονται τελείως ηλίθια... τα όνειρα όμως, πάντα κάτι μας λένε... τις περισσότερες φορές κάτι που ίσως δεν ξέρουμε... η ερμηνεία τους και το πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας είναι το δύσκολο κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί καμιά φορά να δούμε ένα όνειρο ασαφής και μετά να αναρωτιόμαστε τι άραγε να σημαίνει. Ο ονειροκρίτης παίζει ρόλο, αλλά όχι πάντα.
    Βέβαια εμπειρικά μπορώ να σου πω ότι αν βλέπεις συχνά όνειρα που έχουν παρόμοια ερμηνία, τότε αργά ή γρήγορα θα βρουν αληθινά... Με την έννοια ότι θα πραγματοποιήσεις την επιθυμία ή θα αποφύγεις τον φόβο κι αυτό επειδή χαλάρωσες πνευματικά.
    Δεν μου έχει συμβεί και πολλές φορές όμως για να στο πω με 100% βεβαιότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τότε ελπίζω να αρχίσω να επαναλαμβάνω κάποια όνειρά μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πιστευω πως εξηγουνται τα ονειρα! καποια συγκεκριμενα πραγματα η ερμηνεια τους ειναι για ολους το ιδιο. καποια αλλα ερμηνευονται για τον καθενα ξεχωριστα!πιστευω πως καποια μας δινουν σημαδια για το μελλον και αλλα ειναι στο υποσυνειδητο! τα πιο περιεργα ονειρα μου ειναι οταν καταλαβαινω οτι ειμαι σε ονειρο αλλα μολις το σκεφτω ξυπναω! την τελευταια φορα ομως (πριν λιγες μερες) ειδα οτι με κατηγορουσαν αδικα οτι σκοτωσα καποιον και θα εμπαινα φυλακη (χαχαχα) στο ονειρο μεσα σκεφτηκα οτι βλεπω ονειρο και τωρα θα ξυπνησω, αλλα δεν ξυπνουσα.... και ειχα κατα τρομοκρατηθει οτι τι θα γινει τωρα και τι θα κανω στην φυλακη,και ξανα ελεγα οχι δεν μπορει ονειρο βλεπω και θα ξυπνησω τωρα! αλλα τιποτα και η τρομαρα συνεχιζοταν! οπου καποια στιγμη επιτελους ξυπνησα! χαρηκα που βρεθηκαμε! καλη σου μερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xaxaxa σοβαρά? μου έχει συμβεί πολύ λίγες φορές να καταλαβαίνω ότι είμαι σε όνειρο. το χειρότερό μου είναι όταν το όνειρο είναι πολύ ωραίο και όταν ξυπνάω και βρίσκομαι back to reality απογοητεύομαι λίγο. φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή