Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

back to reality


    Επιστρέφουμε κυρίες και κύριοι! Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, πάμε! Αύριο τέτοια ώρα θα έχει τελειώσει ο αγιασμός , για πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα έχουμε πάρει βιβλία, έτσι ακούγεται και μεθαύριο σαν καλά παιδιά θα ξυπνήσουμε στις 7.00 το πρωί για να πάμε στο wanna be σχολείο μας! Χριστέ μου!
    Ειλικρινά δεν αντέχω το πρωινό ξύπνημα... όμως αυτό παλεύεται. Μπροστά σε άλλα προβλήματα τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε φέτος, αυτό μου φαίνεται πταίσμα, μηδαμινό. Καταρχάς θα έχετε ακούσει ότι φέτος, τουλάχιστον μέχρι τέλη Οκτωβρίου δεν θα έχουμε βιβλία. Θα τη βγάλουμε με φωτοτυπίες και κάτι Dvd. Ζητήσατε έλεος? Που να ακούσετε και τα υπόλοιπα!
  Δεν υπάρχουν κιμωλίες ( εσείς που έχετε μαρκαδόρους είστε τυχεροί), δεν υπάρχει χαρτί για το φωτοτυπικό και δεν θα ανάβουμε τα φώτα στη τάξη για εξοικονόμηση χρημάτων.  Επιπλέον, λένε ότι θα περικόψουν από τη θέρμανση, δηλαδή το χειμώνα, προμηθευτείτε καμιά γούνα καλού κακού.  
  Δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά είναι παραφιλολογίες , όμως η μητέρα  ενός φίλου  που είναι φιλόλογος είπε ότι ισχύουν και πως ο διευθυντής του γυμνασίου στο οποίο εργάζεται, έδωσε εντολή να μην χρησιμοποιεί κανένας το πίνακα και το φωτοτυπικό. Μα είναι ποτέ δυνατόν!?
   Στο facebook έχω δει ήδη αρκετά παιδιά να κανονίζουν για καταλήψεις και από το δικό μας σχολείο αλλά και από διάφορα άλλα. Καλά θα κάνουμε να το κλείσουμε φέτος! Εγώ θα συμμετέχω. Τόσα χρόνια δεν ήμουν υπέρ των καταλήψεων αφού οργανώνονταν για ηλίθιους λόγους, όμως φέτος σίγουρα υπάρχουν λόγοι και μάλιστα κρίσιμοι.
  Οι άνθρωποι στο υπουργείο δεν μπορεί να είναι σοβαροί!!! Χωρίς βιβλία!??? Χωρίς βιβλία μάθημα? Πάμε καλά ρε παιδιά? Πόσο χεσμένη μπορεί να έχουν την παιδεία σ αυτή τη χώρα? Επίσης, οι καθηγητές θα κάνουν διάφορες απεργίες. Αν αυτό σας χαροποιήσει θα πρέπει να ψαχτείται λίγο γιατί είναι πολύ σοβαρό. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κι εγώ χαίρομαι όταν χάνουμε μάθημα όμως ίσως η μόρφωση είναι το τελευταίο πράγμα που μας απέμεινε για να βγούμε από το βούρκο που μας έχουν πετάξει, και δεν λέει να το θυσιάσουμε κι αυτό στο βωμό του εφήμερου συμφέροντος για ακόμη μία φορά.
   Η φετινή σχολική σεζόν θα είναι φορτισμένη, λειψή απ όλες τις απόψεις.... Εμένα όλα αυτά με απογοητεύουν και με αγχώνουν. Μας θέλουν άβουλα πρόβατα χωρίς γνώμη και παιδεία. Δεν θα τους αφήσουμε να τα καταφέρουν όμως έτσι?
  Καλή χρονιά βρε τυχεροί Έλληνες μαθητές! :/    

Το παρακάτω τραγουδάκι είναι λίγο καφρίλα όμως απολαύστε το ;)

6 σχόλια:

  1. Welcome to the greek reality baby!
    Κάθε πέρσι και καλύτερα θα λέμε τελικά...
    Καλή (λέμε τώρα) σχολική χρονιά Ελενάκι!!!
    Σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αστα να πάνε, δεν ξέρω τι στο καλό μας περιμένει στη επόμενη γωνία τελικά! ευχαριστώ πολύ κοπελα μου! εύχομαι καλή χρονια και σ εσενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο τα σχολεία. Είναι και οι σχολές. Όλη η εκπαίδευση για τις φούντες. Ελληνική εκπαίδευση Α.Ε. σου λέει μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι κι εγώ απ όσο ξέρω από παιδιά που είναι φοιτητές γίνεται χαμός. sarper εσείς έχετε κατάληψη? σε ποια σχολή είσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχιτεκτονική είμαι. Ακόμα κι αν κάνουμε εξεταστική, για κατάληψη μας κόβω πάλι, μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πφφφ...δεν έχετε και άδικο που κάνετε καταλήψεις ρε συ... απλά σε μερικές σχολές χάνουν εξαμηνα, αυτό είναι το σπαστικό ;/. καλή επιτυχία για την εξεταστικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή