Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

16 καλοκαίρια και χειμώνες





    Στις 5 Οκτωβρίου του 1995, ακριβώς 16 χρόνια πριν, στις 7.30 περίπου το πρωί, αντίκρισε για πρώτη φορά το φως της μέρας ένα κοριτσάκι 4 κιλών και μερικών εκατοστών. Εγώ. 
    Μόλις έκλεισα το δεκαέξι μου χρόνια. Το πρώτο πράγμα που το θύμισε ήταν τα μηνύματα των κολλητών μου στο κινητό, λίγο μετά τα μηνύματα φίλων στον τοίχο μου στο facebook και το χαμόγελο της μαμάς μου όταν μου είπε πριν λίγο χρόνια πολλά πριν το καληνύχτα. 
   Έκλεισα τα 16. Δεν μου φαίνεται περίεργο, την περίμενα καιρό τώρα αυτή τη μέρα. Βλέπετε όταν είσαι η μικρότερη σε μήνες όλων των φίλων σου, έχεις την ανάγκη να μπεις κι εσύ στο κλαμπ των δεκαεξάριδων όσο πιο γρήγορα γίνεται.
   16 λοιπόν... Λένε πως τα 16 είναι ωραία ηλικία. Δεν θα διαφωνήσω. Απλά είναι εκνευριστικό το γεγονός ότι τα γενέθλιά μου πέφτουν Τετάρτη φέτος και οι Τετάρτες έχουν το πιο φορτωμένο πρόγραμμα για μένα μέσα στην εβδομάδα. Θα βγάλω τα παιδιά για ποτό το Σάββατο αλλά και πάλι χαλιέμαι γιατί θα πρέπει να ξυπνήσω στις 9 την Κυριακή ώστε να γράψω λατινικά στο φροντιστήριο.
   Τέλος πάντων δεν πρόκειται να χαλαστώ κι ας είμαι σε μία ιδιαίτερα αγχωτική φάση της ζωής μου.
    Έχω και κάτι στο μυαλό μου για αύριο που εύχομαι με όλη μου την ψυχή να πετύχει... Αν πετύχει αυτό, τότε είμαι σίγουρη πως θα ξέρω την ευχή που θα κάνω όταν 16 κεράκια θα σβήνουν πάνω στην τούρτα μου.   :) 

6 σχόλια:

  1. Χρόνια σου πολλά με υγεία και ευτυχία πάνω απ' όλα!!!
    Σου εύχομαι ό,τι όνειρα κάνεις να πραγματοποιηθούν & ό,τι στόχο θέσεις στη ζωή σου να τον πετύχεις!!!

    Και να ξέρεις αυτό...τώρα και για τα επόμενα δυο χρόνια(μέχρι να κλείσεις τα 18 δηλαδή)θα θέλεις να είσαι όσο είναι και οι φίλοι σου,γιατί θα σου φαίνεται κάπως που το Μάρτιο αυτοί θα είναι 17 κι εσύ θα είσαι ακόμη μόνο 16.Από μια ηλικία και μετά όμως θα χαίρεσαι που θα είσαι από τους μικρότερους της παρέας!;)

    Σου εύχομαι η φετινή προσωπική σου πρωτοχρονιά να είναι η καλύτερη που πέρασες ποτέ!!!

    Σμουτς!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ κοπέλα μ!
    εύχομαι και για σενα τα καλύτερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xronia sou polla kai eutuxismena (an kai ka8usterimena). Ti omorfa pou perigrafeis apo thn stigmh ths gennhshs sou mexri to partu pou mporei na mhn diaskedaseis dioti thn epomenh mera grafeis.
    Efxomai na peraseis omorfa (sweet sixteen pou leme)! Na exeis ena omorfo partaki kai na pernas uperoxa!!!!!!!!!!
    mia fora ginesai 16 mhn se noiazei to test ena test einai 8a upar3oun kai alla :P
    julia-mylifeandthoughts.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xronia polla koritsaki mou!!

    Na zeis thn kathe sou mera oso pio polu mporeis! Ekei einai h mageia, ki oxi sto noumeraki pou deixnei thn ilikia!


    Euxomai h euxh sou na bgei alithini!

    Fili gluko!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια σου πολλά λοιπόν Ελένη! Να τα εκατοστήσεις.
    Α και μην ξεχνάς, τα 16 μπορεί να είναι ωραία ηλικία, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Οι ωραίες ηλικίες βρίσκονται σε φάσης της ζωής που γουστάρουμε τέρμα. Κι ας λένε κάποιοι πως οι νεανικές ηλικίες είναι οι καλύτερες. Εγώ είχα την "καλύτερη" ηλικία πέρσυ-πρόπερσυ, στα 23, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Σε λίγες μέρες γίνομαι 25. "Καλύτερη" ηλικία θα ξανάρθει. Οπότε μη χέσω! [με το συμπάθειο κιόλας, χαχα]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Julia ευχαριστώ πολύ!!!! κι εσυ ότι επιθυμείς!

    sorro Words συμφωνώ απόλυτα! ;) φιλιά πολλά!


    sarper χαχαχαχα. εχεις δίκιο ! ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου σου εύχομαι κάθε χρόνο να σου έρχεται και κάτι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή